Sola er i det hele tatt svært rik på spor etter menneskers tidligere virksomhet; fra steinalder, bronsealder, vikingtid og frem til i dag. Rike gravfunn, flere fornminner og spor etter store gårder forteller om en storhetstid helt tilbake til steinalderen og bronsealderen.

Verdens vakreste strand?

Det viktigste knutepunktet for tilreisende til regionen og sørvestlandet forøvrig ligger i Sola. Like over Solastranden flyr du inn for landing på Stavanger lufthavn, Sola. Solastranden er en populær strand blant de lokale, men de som besøker oss blir også ofte svært glad i denne stranden. Sunday Times utnevnte i sin tid stranden som en av verdens vakreste strender. Vi er enig! I en nasjonal kåring av Norges beste strender i 2006 ble Solastranden nummer en på listen.

An icon of trees

Historiske hoteller og god mat

Her har vi samlet en rekke artikler skrevet av personer med god kjennskap til vår region. Bla deg gjennom sider med inspirasjon og sett sammen det perfekte opphold for deg. Kanskje oppdager du noen bortgjemte perler?

Planlegg reisen din!

Vil du oppleve dype fjorder, høye fjell, landskap som tar pusten av deg, kultur og de ekte, vestnorske smakene? Da har du kommet på rett sted!

Finn aktiviteter, overnattingssteder, kulturopplevelser og spisesteder for å fylle ferien din med det beste av hva Vestlandet kan by på.