Naturen er mektig i Hardanger, og den som tar fjellturen til Trolltunga vil få oppleve noe helt unikt. Herfra kan du ta inn det dramatiske fjordlandskapet og nyte utsikten mot Folgefonna. Kjenn på magesuget der du står, eller kanskje sitter, nærmest ute i intet. For helt ytterst på den vertikale fjellhylla som er Trolltunga, kjennes det nesten som man svever mellom himmel og hav.

Den unike steinformasjonen Trolltunga henger 700 meter over Ringedalsvatnet i Skjeggedal og rager horisontalt ut fra fjellet 1180 meter over havet.

Erfarne turgåere kan gå turen til Trolltunga på egen hånd mellom 1. juni til 30. september. Mellom oktober og mai anbefaler vi kun guidet tur. På vinterstid kan man dra på guidet ski- eller trugetur.

Om du ønsker å gå til Trolltunga, anbefaler vi at du gjør det sammen med en erfaren guide - en guide vil sørge for at du får en trygg og minnerik opplevelse.

Hvordan kommer jeg meg til Trolltunga?

For å komme til startpunktet for fjellturen til Trolltunga, kan du kjøre i egen bil eller reise med buss. Det finnes ulike muligheter, og mer info om adkomst, parkering og shuttlebusser finner du på trolltunga.com

Planlegg reisen din!

Vil du oppleve dype fjorder, høye fjell, landskap som tar pusten av deg, kultur og de ekte, vestnorske smakene? Da har du kommet på rett sted!

Finn aktiviteter, overnattingssteder, kulturopplevelser og spisesteder for å fylle ferien din med det beste av hva Vestlandet kan by på.

Overnatting i nærheten

Finn overnatting i nærheten av startstedet for turen!

Trolltunga Camping

Trolltunga camping ligg idyllisk til i Odda, midt mellom to nasjonalparkar. Omgitt av kontrastrik natur, stille vatn, høge fjell med snø på toppane, fossar og isbre berre nokre kilometer frå campingplassen! Campingen er spesiell med sine trær og buskar som omkransar plassen rett ved Sandvinsvatnet og utsikt oppover "Fossanes Dal" og mot Folgefonna. Trolltunga Camping ligg 2 km frå Odda sentrum og Hardangerfjorden.Det er 2 km til hestesenter, 6 km til Låtefoss, 5 km til Buer og 14 km til Skjeggedal, som er utgangspunket for fotturen til Trolltunga. Buerbreen, en arm av isbreen Folgefonna, kan du gå til frå campingen! Det er mogeleg å køyre 5 km til Buer og parkere bilen der. Fra Buer tek gåturen inn til brekanten ca 3 timar tur-retur. På campingen kan ein også bestille ein guida tur på breen. Dette er ein krevjande tur som tek heile dagen og er ei oppleving for livet! Trolltunga camping har 4 nye hytter, rom og nytt sanitæranlegg. Me har plass til 60 telt / bubilar eller caravaner. Me har rom og hytter. Her er eluttak og eit godt sanitæranlegg med vaske- og tørkemogelegheiter. I resepsjonen har me kiosk med salg av kolonialvarer, is, snop, brus, souvenirer og sal av lokal kunst. Me sel varme rundstykker kvar morgon i høgsesongen. Odda Camping har ope heile året. Me kan tilby mange aktivitetar og opplevingar. Du kan fiske og bade i vatnet, leige ein kano eller prøve ein av dei mange fine turløypene me har. Velkomen til Odda Camping!