Om våren blomstrer det tusenvis av frukttrær i Ryfylke. Det milde klimaet og frodige jordsmonnet gir en frisk og god smak til både epler, pærer, plommer og moreller.

Noen av gårdene har dyrket frukt i generasjoner, mens andre er helt nye. Området er også viden kjent for sine søte og saftige jordbær.

De lokale produsentene er kvalitetsbevisste, og både eplemost og eplesider fra Ryfylke har vunnet flere gjeve priser. På fruktgårdene kan du få omvisning og smaksprøve, samt kjøpe de unike produktene i gardsbutikkene.

Nærheten til fjordene har gjort at fiske har lange tradisjoner i Ryfylke. Her kan du besøke Mikals Laks, som er et familieeid røykeri som produserer røykt og gravet laks i verdensklasse. De har eget utsalg hvor du kan kjøpe med deg den populære laksen.

Også kveite fra Sterling White Halibut, som holder til i ryfylkefjordene, blir regnet som et skikkelig kvalitetsprodukt, og er en populær råvare blant mange dyktige kokker.

I Ryfylke finner du alt fra koselige kafeer til spennende gourmetrestauranter. Her kan du nyte bakverk fra Dalen Lefsebakeri, som er laget etter oppskrifter som har gått i arv i generasjoner.

Torsdag er komledag og de grå potetballene serveres fast på mange av regionens spisesteder. Flere restauranter bygger menyen på lokale og kortreiste råvarer. For å gi deg en smaksopplevelse av de sjeldne, endrer de rettene etter sesongen.

Her er en liste over restauranter og kafeer i Ryfylke.

Ølsmaking på Lilland Bryggerihotell|© Lilland Bryggerihotell

På Lilland Bryggerihotell, som er Norges eneste bryggerihotell, kan du nyte øl brygget på hotellets mikrobryggeri.

Uansett når på året du besøker Ryfylke, får du alltid det beste regionen har å by på.